Straatbingo wordt de nieuwe trend

Op de verjaardag van ‘onze’ koning Willem Alexander bruiste de Heliotroopdijk van de week in oranje gehuld. Een feestcommissie maakte zich sterk voor de organisatie van een koningsdag-straatbingo. Burgemeester Han van Midden kondigde in zijn toespraak aan dat de Roosendalers netjes vergunning hadden aangevraagd bij de gemeente. Hij vertelde dat zowel de straatbingo in de Morelberg als deze bingo in de Dijken volgens de regels van de anderhalve-meter samenleving zouden worden uitgevoerd. Ieder huisgezin zat in de eigen voortuin met de bingoboekjes en werd vermaakt met een vrolijk muziekje, gesponsorde prijzen van winkeliers in de buurt en een goede sfeer.

Ook hier mocht Roosendaalse presentator Bagiyo zich weer van z’n beste kant laten zien. Zelfs voicekid Sam Vanvelthoven kwam spontaan een liedje zingen. De zonovergoten middag werd even verrast met een bezoekje van de handhaving, maar die zag al snel dat alles goed geregeld was. De auto reed rustig verder. Deze editie zou een voorbeeld kunnen zijn voor een serie straatbingo’s waarbij aan overal gedacht is. Een visnet voor het aanreiken van de prijzen, iedereen netjes in de eigen voortuin en een goedkeur van B&W. De gemeente juicht het juist toe en stelt kleine geldbedragen ter beschikking voor dit soort initiatieven om materialen of prijsjes in te kopen.

📸 Danny van den Aarsen

Related Posts

Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen